Home Techniek Centrum Bedrijfsbezoeken Reacties Foto's / Film Informatie Contact

Bouw


Een huis, een dak boven je hoofd. Zeker in Nederland is dat eigenlijk de normaalste zaak van de wereld. Daarom sta je er bijna nooit bij stil hoe en door wie een huis nu eigenlijk wordt gebouwd. En wat daar allemaal bij komt kijken. Een architect tekent een huis. Bij de gemeente worden de vergunningen geregeld. Maar als alle voorbereidingen erop zitten, kan de bouw echt gaan beginnen. Bij TechnoPromo kun je de verschillende onderdelen van een huis bouwen uitproberen. Bijvoorbeeld het metselen van een muurtje. Natuurlijk wel eerst even goed uitlijnen, maar dan . . . aan de slag!

Van een groot aantal beroepen in de bouw heb je waarschijnlijk al wel eens gehoord. Timmerman, metselaar, voeger, tegelzetter, dakdekker enzovoorts. Bij TechnoPromo kom je erachter wat ze allemaal inhouden.
 

 

Hout bouw

De trappen, deuren en kozijnen die in een huis worden geplaatst, zijn gemaakt door de vakmensen in de timmerindustrie. Zij krijgen al het benodigde hout en plaatmateriaal aangeleverd van de houthandel, waar deskundigen het juiste hout uitzoeken en op maat maken. Werk dat technisch inzicht en nauwkeurigheid vereist. Met de juiste deuren, kozijnen en trappen maak je een huis echt af!

In de houthandel en timmerindustrie kom je de volgende beroepen tegen: interieurbouwer, (werkplaats-)timmerman, machinaal houtbewerker (houthandel) en bestekzoeker. Ook hierover kunnen ze je bij TechnoPromo alles vertellen.
 

 

Grond-, water- en wegenbouw

In de grond-, water- en wegenbouw gaat het om het leggen van verbindingen. En dan in de breedste zin van het woord. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan verbindingen als wegen, spoorwegen, kanalen, bruggen en viaducten. Denk je aan wegen, dan denk je al snel aan het leggen van straten. Vandaar dat je bij Technopromo je eigen straatje kunt leggen. Hierbij kun je je eigen patroon en kleurencombinaties uitproberen.

Met een opleiding in de grond-, water- of wegenbouw kun je allerlei beroepen uitoefenen. Denk maar aan: stratenmaker, wegenwerker of waterbouwer. Maar ook (assistent-)uitvoerder, werkvoorbereider, landmeter en opzichter.