Home Techniek Centrum Bedrijfsbezoeken Reacties Foto's / Film Informatie Contact

 

 

Kunnen wij het maken? Nou en of!!!!

   

 

 

 

  

Op donderdag 14 oktober gingen we naar Techno Promo.

We moesten om kwart voor één al daar zijn en bleven dus allemaal over. We vertrokken al om kwart over twaalf, met vijf auto’s naar Cuijk. Toen we daar kwamen, vertelde een meneer, Theo, wat we allemaal konden doen daar. De dingen die je daar allemaal kon maken waren kei gaaf.

 

 

 De skatehelling was leuk om te maken. Dan maakte je met steigerpalen een steiger. Het leek makkelijk, maar die dingen waarmee je de steiger vast moest maken waren best zwaar. Als je de steiger af had moest daar een plank op en daar kon je vanaf met je skatebord.

 

  

  

 

 

We hebben een stoep aangelegd met een patroon erin. Dan moest je eerst een zandbak egaliseren en daarna stenen leggen. Dat was best moeilijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We  hebben ook de zoemer af laten gaan en lampen laten branden.

 

 

 

 

 

 

 

  

  

  
Er w as ook nog een kaartenhouder maar die zag er simpel uit en die werd door niemand gekozen. Je kon ook een bouwtekening maken, maar dat deed ook niemand. Met luchtdruk werken zag er moeilijk uit en misschien een beetje saai. Dat heeft ook niemand gedaan.

 

 

 

 

 

 

In dat gebouw hadden ze ook een huis nagebouwd waar je van alles in kon doen. Bijvoorbeeld het aanleggen van een dak, dat was ook niet het makkelijkste. Je moest eerst lat ten op het dak slaan, dan de pannen daarop leggen. Maar eerst moest je een dakgoot aanleggen en de kilgoot erop.

 

 

   

 

Je kon ook waterleiding aanleggen zoals het bad  en de wasbak. Je kon een kraan aansluiten op de riolering. Sommige hebben dat gedaan dat was best moeilijk maar de kraan lekte niet!!

 

 

 


  

Eigen muur metselen dat was wel leuk. Je kreeg geen echt cement maar een soort glaswol dat voelde niet fijn aan.Je kreeg bij sommige dingen ook een helm op zoals  bij het metselen.k was het bad voor de VMBO mensen in de brugklas maar sommige mensen deden ook gewoon het bad. Dat was ook wel leuk.

 

 

 

De spaarpot was wel leuk, je moest eerst een ding natekenen op het plastic en dan moest je het uitsnijden met een elektrische figuurzaag. Dat ging best hard, en als je dat los liet dan klapte dat plastic keihard tegen de machine aan dus je moest het stevig vast houden. En dan moest je naar een boor om een gaatje te maken. Daarna moest je op zo’n hete draad als het warm was kon je het buigen en dan moest je het even vast houden. En d an kreeg je een ander staafje en dat moest je er precies aftekenen en dan moest je naar een buig machine om te buigen en dan in elkaar zetten en dan sparen maar!

 

 

 

 

 

Je kon ook op de computer een beer maken. Je kreeg dan een werkblad en daar stond op wat je moest doen dat was ook best wel leuk, je moest dan een soort code intypen en dan stond er een rondje. Als je dan nog een code intypt stond er weer op een andere plek een rondje. En als je alle codes hebt ingetypt kreeg je een beer. Dat mocht je dan uitprinten en mee naar huis nemen!

Het was wel een beetje jammer dat je maar één ding mee mocht nemen. Anders hadden we een doosje èn een spaarpot gemaakt. Maar als je één ding had gemaakt mocht je wel nog de beer mee nemen. 

 Je kon er ook een doosje maken van aluminium dat was best moeilijk. Eerst moest je een plaatje op de goede maat snijden en daarna moest je eerst de onderkant buigen en daarna de bovenkant. Daarna mocht je leuke dingen buigen zoals een spiraal of een poesje of zo en die moest je er dan boven oplassen met een puntlasser, dat was best cool.